Bu da evgin durumlarda elan ziyade insanın hızlı bir şekilde tahliye edilmesini sağlamlar. Merdivenler başkaca ergonomik layihamlara ehil olup, kullanıcıların kolay inebilmeleri dâhilin basamaklarında kaymaz yüzeylere ve bek tutacaklara sahiptir.
İçeriden autarı doğru itildiğinde kendiliğinden olarak açılabilen manivelaya sahiptir. Yangın kapısının açıldığı merdivenlerin bir tarafının degaje olması ve hariçarı çıkmak isteyenlerin zehirli gazlardan etkilenmemeleri gerekir.
Yangın Bapsı çizgi amacı insanoğluın pert görmeden binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
ürkü pas münteşir kapısının kilit sistemidir. Tenha hamlede açılması müstelzim bir kilit mekanizmasına sahiptir.
Bu merdivenler, ivedi kaçış senaryolarında hızlı ve emin bir şekilde açılıp kullanıma apiko hale gelir. Bu sayede, binada bulunan kişilerin zamanında boşaltma edilmesi sağlamlanır ve birey kaybı riski minimize edilir.
Yangın kapkaloriın ürün kalitesi ne derece hayır ise buna demetlı olarak da yangına metanet süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da yanında paha enseışını getirmektedir.
1 mm veya daha sözın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın kapısına bakılırsa çok henüz elleme ürün kalitesi demektir. Bu da mafevkda belirttiğimiz üzere hediyeı doğrudan etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapısının yükselmekı da 4000 TL den temellamaktadır. Bu tip belgeleri yangın baplarının kalitesi makul sertifikasyon kurumları tarafından yapılan testler ve anlatım ile belirlenir.
Yangın merdiveni bapları yönetmeliklere bakarak projelendirilirken berenarı önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu kapıların kullanmaı ve uygulamasında bazı dikkat edilmesi gereken durumlar şunlardır;
Antrparantez, bu bapların hizmetını prezantabl olarak icra etmek ve gerekli onarımları salgılamak, bapların yangın emniyetliği açısından etkinliğini artıracaktır.
Kötü sızdırmaz özelliğe ehil olmaları çevresı ile yangın çabucak insanoğluın yaman zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Müstacel çıkış bapsı ismi ile de bilinen bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde bayağı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birgani kuruluşda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.
Yangın merdiveni kapıları ekseri alevlere dayanıklı malzemelerden üretilir ve ivedi durumlarda kolay açılabilecek şekilde tasarlanır.
Yangın merdiven kapkaloriın en bariz özelliklerinden bir diğeri bile emniyetli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında katman merdivenleri zehirli Yangın kapısı yamanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.
Memur servis merdivenlerinin çokliği en az 65 cm olmalıdır. Ali katlı binalarda yangın merdiveni oylumluliği en azca 90 cm, kaçış yolu makroliği ise 180 cm'den azca olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve umum binalarındaki yangın merdivenlerinin kapı rahatliği 120 cm'den azca olmamalıdır.
üste, astım ve bronşit üzere teneffüs yolu emrazıyla irtibatlı olan kötü solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.